„Risotto” z pestek słonecznika z czosnkiem niedźwiedzim

„Risotto” z pestek słonecznika z czosnkiem niedźwiedzim

4.3 6 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 13ωρ. 40 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

Gotowanie słonecznika
  • 500 g słonecznika łuskanego
  • 10 g oleju
  • 20 g sody oczyszczonej
  • 800 g wody
Pesto z czosnku niedźwiedziego
  • 35 g orzeszków piniowych
  • 150 g liści czosnku niedźwiedziego, świeżych umytych i osuszonych, pokrojonych na kawałki
  • 35 g oleju z pestek winogron
  • 2 szczypty soli
„Risotto” z pestek słonecznika
  • 850 g bulionu warzywnego, płynnego
    850 g wody, z 1,5 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, dokładnie wymieszanego
  • 15 g masła zimnego
  • 20 - 40 g śmietany, 36% tłuszczu
    20 - 40 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 932.8 kcal / 3902.6 kJ
Πρωτεΐνη 28.6 g
Λιπαρά 85.2 g
Υδατάνθρακες 28.5 g
Φυτικές ίνες 12 g
Κορεσμένα λιπαρά 10.6 g
Νάτριο 1507 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων