Zupa botwinka

Zupa botwinka

4.9 33 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 40 λεπτ.
2 porcje

Υλικά

  • 5 - 10 g koperku, świeżego tylko liście
  • 200 - 225 g botwiny z dużymi buraczkami (0,5-1 pęczek, patrz wskazówka)
  • 60 g młodej marchewki pokrojonej na kawałki
  • 25 g cebuli przekrojonej na pół
  • ½ - 1 ząbek czosnku
  • 10 g masła
  • 180 g ziemniaków, młodych pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 580 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 2 jajka dokładnie umyte
  • ½ łyżeczki koncentratu pomidorowego (προαιρετικό πεδίο)
  • 20 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • ½ łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki cukru
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 253.1 kcal / 1058.9 kJ
Πρωτεΐνη 10.9 g
Λιπαρά 12.6 g
Υδατάνθρακες 26 g
Φυτικές ίνες 7.1 g
Κορεσμένα λιπαρά 6.4 g
Νάτριο 643 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων