Mule w sosie winno-porowym

2.3 3 βαθμολογίες
Προετοιμασία 5 λεπτ.
Σύνολο 25 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 20 g oleju
    20 g oliwy z oliwek
  • 170 - 200 g pora tylko białej części, pokrojonej w 1 cm plastry
  • 250 g białego wina, wytrawnego
  • 200 g wody
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 2 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
    ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 800 - 1000 g omułków, świeżych, oczyszczonych
    800 - 1000 g omułków, mrożonych, oczyszczonych
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji
  • cytryna pokrojona na ćwiartki, do skropienia
  • bagietka pokrojona na kromki, do podania

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 317 kcal / 1326.4 kJ
Πρωτεΐνη 27.6 g
Λιπαρά 10.1 g
Υδατάνθρακες 16.8 g
Φυτικές ίνες 1 g
Κορεσμένα λιπαρά 1.6 g
Νάτριο 948.7 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων