Makaron z rybnymi pulpecikami i sosem śmietanowym

Makaron z rybnymi pulpecikami i sosem śmietanowym

4.3 32 βαθμολογίες
Προετοιμασία 35 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ.
4 porcje

Υλικά

  • makaronu, suchego, typu tagliatelle
    350 g
  • sera parmezan pokrojonego na kawałki
    50 g
  • cebuli
    30 g
  • bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki
    150 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 g
  • ryb, słodkowodnych, oczyszczonych np. karpia, sielawy, płoci, bez skóry i ości, pokrojonych na kawałki
    500 g
  • bułki tartej
    30 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - ¾ łyżeczki
  • pora pokrojonego w 1 cm plastry
    150 g
  • masła
    20 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    300 g
  • woda do gotowania makaronu
  • sól do gotowania makaronu
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji

Διατροφή ανά 4 porcje

Θερμίδες 3290 kcal / 13774.6 kJ
Πρωτεΐνη 167.8 g
Λιπαρά 153.4 g
Υδατάνθρακες 327.1 g
Φυτικές ίνες 21.4 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων