Placek z mąki z ciecierzycy (farinata) z pastą z tuńczyka

Placek z mąki z ciecierzycy (farinata) z pastą z tuńczyka

4.3 18 βαθμολογίες
Προετοιμασία 25 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 5 λεπτ.
2 porcje

Υλικά

  • mąki z ciecierzycy (patrz wskazówka)
    120 g
  • wody
    250 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    30 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • czerwona cebula (ok. 90 g), pokrojona w ćwiartki
    1
  • ząbek czosnku
    1
  • pomidor (ok. 180 g), pokrojony w ćwiartki
    1
  • tuńczyka, w oleju odsączonego, podzielonego na kawałki
    100 g
  • czarnych oliwek, bez pestek odsączonych
    1 łyżka
  • kaparów, konserwowych odsączonych i opłukanych
    1 łyżka
  • oregano, suszonego
    1 szczypta
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • liście bazylii, świeże do dekoracji

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 607.2 kcal / 2540.5 kJ
Πρωτεΐνη 44 g
Λιπαρά 27.8 g
Υδατάνθρακες 44 g
Φυτικές ίνες 8.6 g
Κορεσμένα λιπαρά 4.3 g
Νάτριο 1067.8 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων