Wegański pad thai z tofu

Wegański pad thai z tofu

4.2 14 βαθμολογίες
Προετοιμασία 25 λεπτ.
Σύνολο 45 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 300 g makaronu ryżowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 1 cebula dymka pokrojona w piórka
  • 2 łyżki oleju
  • 1 opakowanie tofu, średnio twardego pokrojonego w 0,5 cm plastry (ok. 180 g)
  • 150 g różyczek brokułu
  • 100 g jarmużu pokrojonego na kawałki, bez twardych części
    150 g białej kapusty, bez twardych części, pokrojonej na kawałki
  • 100 g pieczarek pokrojonych w 3-4 mm plastry
  • 80 g marchewki pokrojonej w słupki (5 x 0,5 cm)
  • 80 g papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w słupki (5 x 0,5 cm)
  • 100 g kiełków fasoli mung, świeżych
  • 25 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 60 g sosu sojowego
  • 20 g pasty z tamaryndowca
  • 1 łyżka octu ryżowego
  • 1 łyżka soku z limonki świeżo wyciśniętego
  • 2 łyżeczki oleju sezamowego
  • ¼ - ½ łyżeczki chili, mielonego
  • ziarna sezamu uprażonego, do posypania

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 585.1 kcal / 2448 kJ
Πρωτεΐνη 21.7 g
Λιπαρά 16.6 g
Υδατάνθρακες 95.7 g
Φυτικές ίνες 9.9 g
Κορεσμένα λιπαρά 2.7 g
Νάτριο 1011.6 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων