Wegański pad thai z tofu

Wegański pad thai z tofu

5.0 2 βαθμολογίες
Προετοιμασία 25 λεπτ.
Σύνολο 45 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • makaronu ryżowego
    300 g
  • ząbek czosnku
    1
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    10 g
  • cebula dymka pokrojona w piórka
    1
  • oleju
    2 łyżki
  • tofu, średnio twardego pokrojonego w 0,5 cm plastry (ok. 180 g)
    1 opakowanie
  • różyczek brokułu
    150 g
  • jarmużu pokrojonego na kawałki, bez twardych części
    100 g
    150 g białej kapusty, bez twardych części, pokrojonej na kawałki
  • pieczarek pokrojonych w 3-4 mm plastry
    100 g
  • marchewki pokrojonej w słupki (5 x 0,5 cm)
    80 g
  • papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w słupki (5 x 0,5 cm)
    80 g
  • kiełków fasoli mung, świeżych
    100 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    25 g
  • sosu sojowego
    60 g
  • pasty z tamaryndowca
    20 g
  • octu ryżowego
    1 łyżka
  • soku z limonki świeżo wyciśniętego
    1 łyżka
  • oleju sezamowego
    2 łyżeczki
  • chili, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • ziarna sezamu uprażonego, do posypania

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 585.1 kcal / 2448 kJ
Πρωτεΐνη 21.7 g
Λιπαρά 16.6 g
Υδατάνθρακες 95.7 g
Φυτικές ίνες 9.9 g
Κορεσμένα λιπαρά 2.7 g
Νάτριο 1011.6 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων